Στις 30 Νοεμβρίου 2023, στα πλαίσια του ετήσιου συλλογικού προγραμματισμού εκπαιδευτικού έργου του σχολείου, πραγματοποιήθηκε στο χώρο της σχολικής μας βιβλιοθήκης η 1η ενδοσχολική επιμόρφωση με τίτλο: “Καλλιέργεια επικοινωνιακών δεξιοτήτων και τεχνικές επίλυσης συμπεριφορικών δυσκολιών στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον”. Εισηγήτρια της επιμόρφωσης ήταν η κ. Αναστασία Κελίδου, ειδική παιδαγωγός- ψυχολόγος.

Σκοπός της επιμόρφωσης ήταν ο γόνιμος προβληματισμός και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων για τη συμπεριφορά των παιδιών και τον τρόπο διαχείρισης αυτής στη σύγχρονη πραγματικότητα στο σχολείο και στο σπίτι.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησης προτάθηκαν τρόποι αντιμετώπισης της αρνητικής συμπεριφοράς, αναλύθηκαν οι συνέπειες της χρήσης της τιμωρίας, αναφέρθηκαν τεχνικές θετικής ενίσχυσης των παιδιών και προσεγγίσεις υγιούς αλληλεπίδρασης ενηλίκων -παιδιών. 

Στο τέλος της εισήγησης και έπειτα από την παρουσίαση μελετών περίπτωσης, τέθηκαν διαλογικά ερωτήματα από εκπαιδευτικούς και γονείς και αναδείχθηκε η αξία της συνεργασίας και της επικοινωνίας στο πλαίσιο της διαμόρφωσης και της προαγωγής της υγιούς συμπεριφοράς στο σχολείο και στο σπίτι.

Από την Ομάδα των επιμορφωτικών δράσεων  

Αφήστε σχόλιο